Zamanlanmış Görevler Nasıl Kapatılır?

Zamanlanmış görevler ile ilgili kullanıcıların merak ettiği pek çok soru mevcut. Bu konuda bu görevlerin nasıl kapatılacağını açıklıyor olacağız.

Microsoft, Windows işletim sistemi ile birlikte pek çok hizmete olanak tanıyor. Bunlardan birisi de arka planda çalışan görevler olmakta. Bu görevler, belirli zamanlarda tetiklenerek işlem yapmaya başlıyor. Bazıları zaman aralıklarıyla, bazıları farklı tetikleme yöntemleriyle tetiklenebiliyor. Örneğin sistem başladığında tetiklenen görevler bulunabiliyor. Bazı kullanıcılar, bu görevler arasında bazılarını gereksiz bulup devre dışı bırakmak isteyebilir.

Zamanlanmış Görevler

Öncelikli olarak zamanlanmış görevlerin tam olarak ne olduğundan bahsetmek gerekiyor. Bu hizmet, arka planda belirli aralıklarla çalışan işlemler anlamına geliyor. Örneğin rapor aracı, belirli aralıklarla bu şekilde çalışıyor. Zamanlanmış görevleri kapatmak için “Görev Zamanlayıcı” isimli uygulamaya girmek gerekiyor. Bu şekilde istenilen görevler devre dışı bırakılabilir. Eğer her görev kapatılmak isteniyor ise üçüncü parti uygulama gerekiyor fakat bu konuda dikkatli olmak lazım. Tüm görevler kapatıldığında pano ve emoji paneli gibi bazı Windows hizmetleri çalışmayabilir.

Zamanlanmış görevler

Zamanlanmış Görevleri Kapatma

Zamanlanmış görevler önemli olsa da bazı görevler, kullanıcılar tarafından gereksiz bulunabilir. Buradaki görevlerin bazılarını kapatmak performans artışı dahi sağlayabiliyor. Bu görevlerden birisi Queue Reporting olarak açıklanabilir. Bu görev, hata raporu oluştuğunda bu raporları Microsoft’a raporlamak için bulunuyor. Eğer hata raporu hizmetini kullanmıyor iseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Bununla birlikte Schedule Scan olarak isimlendirilen görev Windows güncellemesi konusunda hizmet sunuyor. Update Orchestrator dizininde yer alan diğer görevler de Windows Update ile alakalı çeşitli hizmetler olmakta.

Bir diğer görev olarak Microsoft Compatibility Appraiser görevinden söz edebiliriz. Bu görev, Windows kullanıcılarının daha iyi hizmet almasını sağlamak için bazı verilerin Microsoft sunucularına gönderilmesine yardımcı oluyor. Kısacası bu görev ile beraber Microsoft, veri toplayarak raporlama işlemi yapıyor. Bir diğer hizmet olan Perform Remediation, güncelleştirme hizmetinin başına bir şey geldiğinde bu hizmeti onarmak için bulunuyor. Örneğin Windows Update kapatıldığında otomatik olarak bu hizmet sayesinde aktif olabiliyor. Şunu belirtelim ki bazı görevler otomatik olarak aktif olabilir, bu geçici bir çözüm sağlar.

İlgili İçerikler  Telegram Profil Fotoğrafı Ayarları 3 adımda Nasıl Yapılır?
Yorum yapın